MISKOLCI HONVÉD SE

 

 

 

A Miskolci Honvéd SE műkorcsolya szakosztálya 2002. áprilisában alakult meg, azzal a céllal, hogy a Miskolcon és közvetlen környezetében élő, már évek óta eredményesen műkorcsolyázó gyerekek sportolásához szükséges működési kereteket, illetve a versenyzéshez elengedhetetlen intézményi hátteret biztosítsa.

 

 

Ekkor még nem volt fedett jégpálya Miskolcon, a téli idényben nyitva tartó nyitott pályán heti 3-4 óra edzési lehetőséget kaptunk, amelynek bérleti díját az önkormányzat vállalta át. Az év többi részében (amikor a jégpálya zárva tartott) jégidőt vásároltunk a szülők rendkívül komoly anyagi hozzájárulásával. Így műkorcsolyázóink és szüleik ? fáradtságot és időt nem kímélve ? edzettek vasárnaponként Budapesten, hétköznap pedig Tiszaújvárosban. Ezen kívül nyáron különböző edzőtáborokban vettünk részt (Zólyom, Tőketerebes, Kassa, Érsekújvár, Budapest, Zalaegerszeg), azért hogy a gyerekek minél többször jussanak ?jéghez?.

 

 

Mindehhez az erőt, a gyermekek és a szülők kitartását a műkorcsolya mellett a miskolci fedett jégpálya ígérete és reménye adta, amely valóra is vált.

 

 

A fedett jégpálya megnyitásával jelentősen javultak az edzési feltételek.

 

 

Bár már eddig is szép eredményeket sikerült elérnünk a műkorcsolya versenyeken, az év 9-10 hónapjában nyitva tartó fedett jégpálya, és a szakmai munkát végző kiváló edzők (Bikfalvi Tünde, dr. Gál Gaszton, Abaházy-Lukács Péter) segítségével valójában most nyílik meg a fejlődés lehetősége a műkorcsolyázó gyerekek számára.

 

 

Sikerült megnyernünk Vidrai Szabolcsot, az egyéni férfi műkorcsolya sport eddig legeredményesebb magyar versenyzőjét, így ő a gyerekek szakmai oktatásának technikai irányítója.

 

 

 

 


 
Jelenlegi taglétszámunk 40 fő, 4 és 16 év közötti gyermek. Mi vagyunk az ország legnagyobb létszámú műkorcsolya szakosztálya. Maximálisan ennyi fő oktatása oldható meg szakmailag korrekten a rendelkezésünkre álló jégidőben, melynek növelését korlátozott anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé.

 

 

 
A szakosztály működésének jelenlegi pénzügyi forrásai: a tagi befizetések, valamint az SZJA 1%-ból befolyt összeg.

 

 

 
Az így befolyt összegből finanszírozza a szakosztály a jégidő- és az edzők díját. A szülőket terhelik a versenyek nevezési díja, az utazási- és szállásköltségek, a nyári táborozás, kürruha, edzőruha, versenykorcsolya cipő -100 ezer forint), tánctanár, a száraz edzések terembérleti költségei.

 

 

 
A versenyzők szakmai felkészítéséhez szükséges minimális jégidő- és edzői díjak finanszírozása kizárólag a tagdíjakból nem lehetséges.

 

 

 
2006. szeptemberétől, a fedett jégpálya megnyitásától eltelt időszakban működésünk finanszírozását csak az évek során felhalmozott tartalékok (amely úgy képződött, hogy a nyitott jégpálya díját az önkormányzat állta) teljes felemésztésével tudtuk biztosítani.

 

 

 
Már nem áll rendelkezésünkre további tartalék, így a miskolci műkorcsolyázó gyerekek számára égetően fontos, hogy sportolási lehetőségük biztosításához támogatókat keressünk.

 

 

 

 Céljaink és szakmai programunk

 

 

 

 

Céljaink:

 

A Miskolcon élő gyermekek rendszeres sportolási lehetőségének biztosítása,

 

                          -     a korcsolyázás alapjainak elsajátítása képzett edzők vezetésével,

 

                          -     a tehetséges gyerekek kiválasztása és utánpótlás nevelés a  versenyszakágnak,

 

                          -     a szakosztály tagjainak versenyekre, bemutatókra való felkészítése

 

                          -     a családok bevonása a szabadidős sportprogramokba

 

                          -     a sportág kultúrájának megteremtése.

 

 

Szakmai programunk

 

 

Az edzések időtartama alatt 3 edző dolgozik egyszerre a jégen 4 különböző tudásszintű csoporttal a jégidő optimális kihasználása érdekében. 5 éves kortól, a kezdő korának megfelelő speciális módszerekkel, intenzív műkorcsolya alapképzést biztosítunk minden tag számára. A fejlődési szakaszokra osztott képzés eredményességét részvizsgákon bizonyítják a gyerekek. Ez az ún. Kanadai módszer, amellyel már több országban kimagasló eredményeket értek el a műkorcsolyázásban.

 

 

A jelenlegi csoportok:

 

Kezdő I. csoport: azok, akik még egyáltalán nem tudnak korcsolyázni;

 

Kezdő II. csoport: azok, akik alapszinten tudnak műkorcsolyázni;

 

Középhaladó csoport: évek óta műkorcsolyázó és kezdő szinten versenyző gyerekek (korosztályos- és rekreációs kategória)

 

Haladó csoport: több mint 5 éve műkorcsolyázó és haladó szinten versenyző gyerekek (korosztályos- és rekreációs kategória)

 

 

Igény lenne felnőtt műkorcsolya oktatásra is. Megfelelő számú jelentkező esetén (5-10 fő) ezt is beindítjuk.

 

 

 

 

Szakmai tevékenységünket a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség nagyra értékeli.

 

Külföldi kapcsolatok:

 

 

Jelenleg a Csíkszeredai Sportiskola Műkorcsolya Szakosztályával állunk kapcsolatban, de a Cseh, Szlovák, Horvát és Osztrák műkorcsolya szakosztályokkal is folyamatban van a kapcsolatfelvétel.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  MŰKORCSOLYA SZAKOSZTÁLY

Oldalmenü
Naptár